Rusya
Yemeğe davetli olduğunuzda, tabağınızda bir parça yemek bırakmak Rusya’da bir kibarlık göstergesi sayılıyor. Ayrıca, sofrada neşeli olmak ve tartışma yaratmamak da önemli sayılıyor. Bir başkasının tabağına gözünüzü dikip bakmak Rusya’da hakaret sayılıyor. Yemeği pişiren kişiye beğeninizi sunmaksa Ruslarda önemli bir jest olarak biliniyor.
Japonya
Yemek yerken çatal bıçak kullanmayan Japonlar, ev sahibine karşı kabalık olmaması adına misafirlikte kullandıkları “chopstick”lerin birbirine sürtmüyorlar. Çinli ve Hintlilerin aksineyse, Japon Mutfak kültüründe lezzetten çok görselliğe önem veriliyor. Sofra kültürlerinde tattan hemen sonra renk ve şekil uyumuna önem veriliyor.
İtalya
İtalyanlar geç saatte içilen kahvenin mideyi bozacağına inanıyorlar ve kahvenin öğün yerine geçtiğini düşünüyorlar. Ayrıca, bir İtalya’nın öğleden sonra 3’te kahve içtiğini görmeniz pek mümkün sayılmıyor. Öğleden sonra sipariş ettiğiniz bir cappuccino turist olduğunuzu hemen belli etmenize neden olabilir, dikkat.
Çin
Çinliler yedikleri yemekleri bıçak gibi kesici aletlerle sofrada kesmeyi veya oynamayı, yemeğe saygısızlık olarak görüyorlar, bu sebeple yiyeceklerini önceden kesip hazırlıyorlar. Böylelikle, sofrada bulunan tüm yiyecekler tek lokmada yenilebilir durumda servis ediliyor. Bununla birlikte, Çin’de tabağınızdaki yemeği sonuna kadar bitirmek ev sahibinin sizi doyuracak kadar yemek hazırlamadığına işaret ediyor, bu sebeple aç kaldığınızı düşünebiliyorlar.
Fransa
Çok hızlı yemek yemenin kabalık sayıldığı Fransa’da bir restoranda kalan yemeğin paketlenmesini istemek yemeğin beğenilmediği şeklinde algılanıyor. Bunun yanı sıra çok klişe olsa da yemeklerinin yanında ketçap ya da mayonez kullanılmasından pek hoşlanmadıklarını da itiraf etmek gerek.