Güllaç Tarifi

Hem Türk mutfağının hem de Orta Doğu mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan güllaç, özellikle Ramazan sofraları için vazgeçilmez! Market raflarını süslemesiyle Ramazan’ı müjdeleyen güllaç tatlısı tarifleri hazırlamak o kadar kolay ki! Siz de ister nar taneleriyle süsleyin, isterseniz bol ceviz doldurup Hindistan cevizi ile tatlandırın. Damak tadınıza göre dilediğiniz güllaç tatlısı tarifleri hazırlayabileceğinizi hatırlatalım!

Sarma Güllaç Tarifi

Ramazan’ın vazgeçilmez sütlü tatlısı güllacın en güzel yorumlarından biri sarma güllaç tarifi Tatlı Tuzlu Mutlu’da! Akşam yemeğinin ardından sunmak için değişik güllaç tarifleri arıyorsanız, hafif ve leziz güllaç tarifleri için sayfalarımıza buyurun.

Hazır Kolay Güllaç Tarifi

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı güllaç tarifleri içerisinden en kolayı ile karşınızdayız: Hazır Kolay Güllaç. İftardan sonra servis edebileceğiniz en hafif tatlılardan biri olmasının yanında, az malzemeyle çok kısa sürede 4 kişilik güllaç tarifi hazırlayabilirsiniz! Hem de güllaç yaprağı yapımı ile uğraşmadan! Hazır güllaç yapraklarını dilerseniz rulo şeklinde sarabilirsiniz, dilerseniz kup tatlı olarak servis edebilirsiniz. Güllaç tatlısı tarifleri arasından en kolayını hazırlamak için hazırsanız, başlayalım.

Gül Güllaç Tarifi

Gül güllaç, güllaç tarifleri arasında en klasiklerinden biridir. İftar sofralarının olmazsa olmazı güllaç tatlısı tarifleri içinde tatlıya adını veren gül suyuyla hazırlanır. Gül kokulu, bol sütlü güllaç tatlısını dilediğiniz zaman sofranıza taşımak için tarifimizi deneyin!

Dondurmalı Güllaç

Ramazan'da iftar sofralarının en hafif sütlü tatlısı olan güllacı sizin için porsiyonladık. Çilek, ceviz, Antep fıstığı ve dondurmayla servis edilen bu farklı güllaç tarifleri ile lezzeti sofranıza taşıyacaksınız.

Güllaç Yaprağı Nasıl Yapılır?

Güllaç yaprağı yapımı için un, mısır nişastası ve su harmanlanır. Üzerine süt ilave edip akışkan bir kıvama gelinceye kadar çırpılır. Önceden ısıtılmış yapışmaz bir tava içine pürüzsüz bir kıvam alan karışımdan yayılır. Kısık ateşte yufka iyice kuruyana kadar pişirilir. Aynı işlem harç bitene kadar tekrarlanır. Yaprakları, güllaç tatlısı tarifleri için kullanmadan önce soğumasını bekleyin.

Güllaç yaprağı yapımı ile uğraşmak istemezseniz, hazır güllaç yaprağı da kullanabilirsiniz. İyi bir güllaç yufkası nasıl yapılır derseniz, ışığa tutun ve arkasının görecek kadar şeffaf olduğuna bakın. Ayrıca yufkanın çok sert ya da çok yumuşak olmaması gerekir.

Osmanlı’dan Bugüne Ramazan Gelenekleri

Ramazan klasiği Güllaç tariflerinden sonra Osmanlı’dan bugüne sürdürülen eski gelenekleri öğrenmek, Ramazan’ın ruha iyi gelen yönleriyle tanışmak için Osmanlı’dan Bugüne Ramazan Gelenekleri yazımıza göz atabilirsiniz!

Bonus: İftar Sofralarında İçinizi Ferahlatacak Hoşaf Nasıl Hazırlanır?

Hoşaf, Ramazan’ın klasiği güllaç tarifleri ile de nefis bir çift oluyor. Hoşaf yapmak, kuru meyvelerin az miktarda şeker eklendikten sonra bol suyla kaynatılmasından geçiyor. Kuru meyveleri kullandığınız için her mevsim daha çok alternatife sahipsiniz. Günün sonundaysa gazlı içeceklerle kıyaslandığında hem daha sağlıklı hem de hararete birebir gelen hoşaf nasıl hazırlanır tüm püf noktaları yazımızda!