ARAMA YAP
10 dk
5 dk
Kolay
4 kişilik
260 kcal
3515

Besleyiciliği fazla, vitamini bol ve lezzetli mi lezzetli bir salata ile karşınıza geldik bugün.


Özellikle yaz aylarının gelmesiyle beraber yaz sofralarına oldukça yakışan bu tarifimiz rengiyle ve malzemelerin uyumuyla sofralarda adeta şölen havası yaratacak. Siz de sofranızda şölen havası olsun, salatanız yemeklerinizi tamamlasın ve rengiyle sofranıza şıklık katsın istiyorsanız mantar salatası tarifi tam sizlik.


Mantar salatası tarif için hazırladığımız reçetemize geçmeden önce mantar salata çeşitlerine de göz atalım istiyoruz. Mantar salatası, içerisine konulan malzemeler ile çeşitlendirilen bir salatadır. Buna örnek olarak klasik ve hemen hemen herkesin bir kerecik olsun hazırladığı yoğurtlu cevizli mantar salatasını verebiliriz.


Biz bugün içerisinde mantar, roka, kaşar peyniri ve baharatlar ekleyerek hazırlayacağımız mantar salatası tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.


Hem oldukça ekonomik hem de pratik olan bu salatamız sağlık açısından da oldukça önemlidir. İçerisinde bulunan her bir malzemenin insan vücudu için bol bol faydası var çünkü.


Reçetemize geçmeden hemen önce malzeme listemize göz atalım. Ardından siz pazarın yolunu tutup eksikleri tamamlarken biz de burada reçetemizi hazırlayıp, sizleri bekleyelim. Bu tarifimizde kullanacağımız malzemeler; mantar, roka, eski kaşar peyniri, taze soğan, zeytinyağı ve karabiber.


Oldukça az malzemeli olan bu tarifimiz hem pratikliği hem de lezzetiyle gönlünüzü çalacak.


Haydi o zaman, malzeme listesinde yer alan malzemeler tamamlandıysa ve mantar salatası yapımına geçebiliriz artık.


Mantar salatası aslında bizleri çok yormayan, kısa sürede pişen ve hemencecik servis edilen bir tarif. Mantar salatası kaç dakikada pişer merak edenler için 5 dakika yeterli olacaktır.


Orta boy bir tavada zeytinyağını yüksek ateşte ısıtıyoruz. Ardından içerisine salatamızın temel malzemesi olan mantarları ekleyip, 5 dakika yüksek ateşte, renk alana dek soteliyoruz.


Sotelenen mantarlarımızın üzerine ince ince kıyılmış taze soğan; lezzet katması için ise tuz ve karabiber ekleyip, karıştırıyoruz. Hazır olan mantar sotemizi ocaktan alıyoruz. Servis kasesine rokaları ekleyip, üzerine mantar ve eski kaşar ekleyip servis ediyoruz.


Mantar Salatası Servis Önerileri


Mantar salatasını beş çaylarında, öğlen yemeklerinde ve akşam yemeklerinde yemeklerinizin yanında yancı olarak tercih edebilirsiniz.


Öğle yemeğinde çorba ile; beş çaylarında havuçlu kek, patatesli börek ve çay ile; akşam yemeklerinde ise mısır çorbası, pirinç pilavı ve et sote ile yancı olarak servis edebilirsiniz.


Mantar Salatası Püf Noktaları


Mantarların beyaz kalması için ufak bir püf noktamız var. Birkaç damla limon suyu ve suyu karıştırarak derin bir kapta mantarları bekletebilirsiniz.


Mantar Salatası Kaç Kaloridir?


Mantar salatası kalori miktarına da değinelim istiyoruz. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 260 kalori bulunmaktadır. Oldukça lezzetli olan bu tarifimiz düşük kalorili olmasıyla da gönüllerimizi bir kez daha fethediyor.


Mantar Salatası Tarifini Sevenlere 3 Tane Birbirinden Lezzetli Tarif 


Mantar salatası tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Hepsi birbirinden faydalı olan bu tarifleri denemeli ve favorileriniz arasına eklemelisiniz.


Öncelikle her mevsim sofranızda yer verebileceğiniz mantar mezesi tarifi, ardından ahtapot salatası tarifi ve son olarak da tavuklu sezar salatası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Pişirmeye Başla

Mantar Salatası

: Her Sofraya
Emre Ulu;

Malzemeler

- 4 kişi +

Malzemeler

mantar, 4'e bölünmüş
300 gram (g)
zeytinyağı
3 yemek kaşığı
roka, yıkanmış, kurulanmış
2 demet
eski kaşar, traşlanmış
100 gram (g)
tuz
yarım tatlı kaşığı
Knorr Karabiber
yarım tatlı kaşığı
ince kıyılmış taze soğan
3-4 dal