ARAMA YAP
15 dk
30 dk
Kolay
4 kişilik
150 kcal
3212

Yepyeni bir atıştırmalık fikriyle sofralarınızı donatmaya ne dersiniz? Faydası saymakla bitmeyen havuçları kızartıp sofranın yıldızı yapalım bugün! 


Her şeyden önce havuç kızartması faydalarını kısaca sıralayalım;


-Cilt sağlığını destekler, yaraların iyileşmesini hızlandırır.


-Göz sağlığının en büyük yardımcısıdır.


-Saç ve tırnakların sağlıkla uzamasını sağlar.


Havuç kızartması tarifinin detaylı reçetesi ve malzeme listesi aslında aşağıda zaten var ancak biz burada da hafifçe bir girizgah yapmak istiyoruz. :)


Havuç kızartmasını en güzel şekilde yapabilmek için öncelikle havuçları tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlamalısınız. Ardından bekletmeden buzlu suya alın ve şoklayın.


Şoklanan havuçları durulayıp, oda sıcaklığında dinlendirin ve bu esnada ayçiçek yağını küçük bir tavada ısıtın. Havuçları orta ateşte, küçük partilerde üçer dakika, renk alana dek kızartın. Havlu kağıt üzerine alın. Üzerine maydanoz ekleyin, yanında sarımsaklı mayonez ile servis edin.


Havuç kızartması nasıl olur gördük, faydalarına değindik ve tariften de kısaca bahsettik. Sırada tarifin püf noktalarına, servis önerilerine ve kalori bilgisine değinmek var. Ardından akşam yemeğinde ve kahvaltıda havuç kızartması hazırlayabilirsiniz.


Havuç Kızartması Tarifi Püf Noktaları


Havuç kızartması tarifinin en önemli püf noktası, kızartmadan önce haşlamakta.


Haşlanan ve ardından buzlu suda şoklanan havuçlar, kızardıklarında enfes bir dokuya sahip olacaklar. Ayrıca bu yöntem, havucun fazla şekerli yapısının da önüne geçmenize yardımcı olacak.


Havuç Kızartması Tarifi Servis Önerisi 


Havuç kızartması tarifini hazırladıysanız, neyle ve nasıl servis edileceğini düşünmek kalıyor geriye. Bizim bu konuda size enfes önerilerimiz olacak!


Öncelikle hazırladığınız havuç kızartması yoğurtlu olarak servis edilebilir. İsterseniz yoğurdu tuzla ve sarımsak rendesiyle çırparak kızarmış havuçların üzerine gezdirebilirsiniz. Bunun dışında pul biber, nane, karabiber ve sevdiğiniz diğer baharatların eklemeleri de yapılabilir.


Yoğurtsuz servis etmek istiyorsanız sarımsaklı mayonez, hardal, barbekü sos, acı sos, ketçap ve klasik mayonezle servis edebilirsiniz. İlk başta farklı gelse de havuç kızartması, patates kızartmasıyla aynı şekilde tüketilmeye gayet uygun.


Havuç Kızartması Kaç Kaloridir?


Havuç kızartması, sık sık ve büyük porsiyonlar halinde tüketilmediği sürece kilo aldıran bir tarif değil. Özellikle en büyük rakibi olan patates kızartmasına göre çok daha masum. :)


Havuç kızartması kalori miktarı, bir porsiyon için ortalama olarak 150 kcal’dir. Kremasız hafif bir çorba, ızgara tavuk, yeşillikli mevsim salatası ve havuç kızartmasından oluşan bir menü, diyet yaparken hem tok tutacak hem de ihtiyacınız olan besin gruplarını karşılayacaktır.


Havuç Kızartması Tarifini Sevenler için Birbirinden Leziz Kızartma Tarifleri


Havuç kızartması tarifini sevdiyseniz, birazdan bahsedeceğimiz diğer sebze kızartma tariflerine de bayılacaksınız.


İlk olarak kalorisi oldukça düşük olan ve diyettekilerin kalbini kazanan fırında patlıcan kızartma tarifini böyle bırakıyoruz. İster yoğurtlayıp direkt tüketin, isterseniz de salatanıza ekleyin. Fırında kızarmış patlıcan dilimleri favoriniz olacak.


İkinci tarifimiz bir klasik, bir efsane! En güzel reçetesiyle patates kızartması tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Püf noktalarıyla fark yaratacak!


Sebzeleri seviyorsanız ve değişik kızartma tarifleri arıyorsanız dört çeşit sebze kızartması tarifini mutlaka incelemelisiniz. Tam sizlik!

Pişirmeye Başla

Havuç Kızartması

: Sebzelerin En Tatlısı
Emre Ulu;

Malzemeler

- 4 kişi +
havuç, soyulmuş, uzun şerit doğranmış
8 adet
maydonoz, ince kıyılmış
3-4 dal
ayçiçek yağı
yarım su bardağı
Calve Sarımsaklı Mayonez
2 yemek kaşığı