Kızartma dendiğinde aklınıza derin bir tencere dolusu yağ gelmesi muhtemel ancak her şey bununda bitmiyor. Kızartmanın da kendine has püf noktaları var:
1-Yağınızı doğru şeçin. Böyle durumlarda daha nötr bir yapıya ve aromaya sahip olan yağlar daha çok tercih edilir. Bu nedenle kızartmalarda zeytinyağı yerine kanola, ayçiçeği, üzüm çekirdeği, yer fıstığı ya da mısır yağı tercih edin.
2-Doğru gıdaları doğru derecelerde pişirin. Bunun için kızartma yaptığınız malzemeyi ve pişirme derecesini araştırın ve mutlaka bir adet mutfak termometresiyle çalışın.
3- Doğru aparatları kullanın. Bunlar içinde; kızartma kevgiri ve ısıyı koruyacak bir tencere en başta geliyor.
4-Kızartma yaparken en çok dikkat etmeniz gereken bir diğer noktaysa tencereyi çok doldurmamak. Gerekirse birkaç partide kızartma işlemini gerçekleştirin.
5-Kızartma işleminiz bittikten sonra elinizdeki yağı soğutun ve asla lavaboya dökmeyin bu hem giderlerin tıkanmasına hem de suların kirlenmesine yol açıyor. 5 litrenin üstünde biriktirdiğiniz yağları belediyenize vererek geri dönüşüme gönderin.
Kızartma Kokusu Nasıl Giderilir?
Harika kızartmaları nasıl yapabileceğinizden yukarıda bahsettik! Özellikle Yaz aylarında daha çok tüketmeyi sevdiğimiz pratik yemek çeşitlerinden biri olan kızartmanın kokusu tüm eve yayılır... Hâl bölye olunca da herkesin aklında aynı soru beliriyor: Kızartma kokusu nasıl giderilir. Evde kızartma yaptıktan sonra kokudan kurtulmanızı sağlayacak öneriler için tıklayın!