Akşam yemeğinde davetlilerini yöresel bir yemek ile ağırlamak isteyenler için oldukça lezzetli, oldukça renkli bir tarif ile geldik. Bugüne kadar ana yemeklerin yanına birden çok pilav tarifi paylaştık. Pilavsız bir ana yemek düşünemiyoruz hatta!
Bol tereyağlı, şehriyeli, garnitürlü ve nohutlu pilavlar bizim genellikle mutfaklarımızda hazırladığımız, artık klasikleşmiş tariflerimizden. Gelin bugün klasik pilav tariflerini bir kenara bırakalım ve yöresel bir lezzet olan melek pilavını hazırlayalım. :)
Melek pilavı tarifinin reçetesine geçmeden önce melek pilavı nedir onu öğrenelim. Ardından da ‘’melek pilavı hangi yöreye ait?’’ sorusunu yanıtlayalım. Melek pilavı içerisinde et ve garnitür bulunduran oldukça renkli ve lezzetli bir tarif. İç pilava benzetilen fakat içerisindeki malzemelerle iç pilavdan ayrılan bir lezzet.
Et ve pirincin aynı tencere içerisinde buluştuğu ve garnitürlerle renklendiği melek pilavı, ülkemizde hemen hemen her bölgede yapılan ama nereye ait olduğu tam olarak bilinmeyen bir tarif.
Haydi o zaman kasabınızdan en güzel kuzu etini seçip alın, ardından da hızlıca mutfağın yolunu tutun. :) Malzemeleriniz hazırsa reçetemizi sizinle paylaşabiliriz artık!
Yemeğimiz için geniş bir pilav tenceresinin içerisine yağımızı alıp ısıtıyoruz. Yağımızın içerisine etlerimizi ekleyip yüksek ateşte soteliyoruz ve suyunu salmadan kenara alıyoruz.
Etlerin üzerine tekrar yağ ilave edip pirinçlerimizi ekliyoruz ve orta ateşte hafifçe karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlerimizin üzerine garnitür ve nohutları ekleyip, tuz ve su ekliyoruz. Son olarak üzerine etleri ilave edip suyunu çekene dek pişiriyoruz.
Pirincimiz piştikten sonra ocaktan alıp üzerine bez örtüyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
Pilavımız yeterince dinlendikten sonra servis edebiliriz. :)
Melek pilavın yanına ne gider diye kara kara düşünmeyin! Biz sizin için birbirinden güzel servis önerileri ile geldik.
Protein oranı oldukça yüksek, aynı zamanda da oldukça doyurucu olan pilavımızın yanına biz en çok bol soslu, bol yeşillikli bir salata öneriyoruz. Salata yerine meze tercih edecekseniz eğer kabaklı meze, havuç tarator ya da Rus salatası da oldukça yakışacaktır.
İçecek olarak bol köpüklü bir ayran ya da buz gibi bir soğuk çay tercih edebilirsiniz. :)
Melek pilavını hazırlama aşamasında etlerin suyunu salmaması için yüksek ateşte sotelemeniz gerekmektedir.
Bir diğer püf noktası da, pirinçleri ekleyip iyice kavrulduğundan emin olduktan sonra diğer malzemeleri ve suyunu eklemelisiniz.
Pilav tariflerinde en çok merak edilen sorulardan bir tanesi, porsiyonun kaç kalori içerdiğidir. Biz de sizler için melek pilavının kaç kalori olduğunu araştırdık.
Bir porsiyon melek pilavında yaklaşık olarak 200 kalori bulunmaktadır. Yüksek kalori bulundurmasından ötürü maalesef ki diyet menüleri için öneremiyoruz.
Melek pilavı tarifimizi sevenlere birbirinden lezzetli ve birbirinden farklı pilav önerilerimiz mevcut.
Kahramanmaraş yöresine özgü acem pilavı tarifi, çıngıllı pilav ve etli sebzeli pilav tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.