Hazırlaması kolay, ekonomik, doyurucu ve sağlıklı bir Bulgur Pilavı tarifiyle karşınızdayız.
Bulgur pilavı geleneksel Türk mutfağında en çok pişirilen pilav tariflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Et yemeklerinden tencere yemeklerine, kebaplardan sebze yemeklerine kadar bir çok ana yemeğin en iyi tamamlayacılarından sayılan bulgur pilavı pişirme şekli ve içeriğindeki malzemeler bakımından da evden eve farklılık gösteriyor. Ekonomik bir seçenek olması, vegan beslenenler için doyuruculuğu, kalan pilavı hemencecik çorbaya dönüştürebilme avantajlarıyla mutfakların demirbaşlarından. Sıcak ya da soğuk tercih edenler için de bolca seçeneği var. Daha fazla bulgur pilavı tarifi görmek isterseniz sizi böyle alalım.
Ayrıca meyhane pilavı tarifi de kaçırmamanız gereken lezzetlerden!
Hafif sulu, tavuğun lezzetiyle tadı katlanmış, dumanı üzerinde bir bulgur pilavının yanına en çok yakıştıracağınız önerilerimiz ise;
Tavuklu yemeklerin pratikliğine alışanlar için: Tavuk Sote, ‘Etsiz Olmaz’ diyenler için: Dana Yahni, Akdeniz beslenmesine aşina olanlara: Zeytinyağlı Enginar, pratik bir salatayla da önerilerimizi taçlandıralım: Çoban Salata.
Pilavınızın tam ölçüde tutması için pilavlık bulgur tercih edin.
Bulgur pilavının en önemli noktası suyunu iyi tutturmaktır. Ne çok sulu olmalı ne de bulgurlar çok diri kalmalı. Bulgur pilavı yaparken pilavlık bulgur tercih ettiğinizden emin olun. İlk kez denediğiniz bir ürünse paket üzerindeki talimatlara uyun.
Pilavınızı pişirirken bir gözünüz pilavınızda olsun, bulgur tanelerinin şişme ayarına göre suyu biraz artırabilir ya da pişirme sürenizi kısa tutabilirsiniz.
Bulgur pilavını yoğurtla servis edebilirsiniz.