Yasemin pilavı tarifimiz ile sizleri Uzak Doğuya yani pirincin anavatanına, bir yolculuğa çıkarmak isteriz! Adından da anlaşılacağı gibi yasemin pirinci kullanılarak hazırlanan yasemin pilavı tarifi; tavuk suyu bulyonu, Hindistan cevizi sütü ve misket limonu ile bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Sade pilav tariflerinden sıkıldıysanız ya da menünüzde Uzak Doğu mutfağından yemeklere yer verdiyseniz ve mükemmel bir tamamlayıcı arıyorsanız doğru tariftesiniz!
Dünya mutfaklarından yeni lezzetlerle tanışmaya açıksanız, yasemin pirinç pilavını mutlaka deneyin! Eğer şehriyeli pilavları seviyorsanız, tarifinizi şehriyeli yasemin pilavı olarak güncellemek için tek yapmanız gereken pirinçleri şehriye ile birlikte kavurmak!
Yine yasemin pirinicinden yapılan ama işin işine köri baharatının da girdiği çok farklı bir tarif için yasemin pirinçli körili pilav tarifimize de bekleriz...
Ayrıca kuş üzümlü pirinç pilavı tarifimiz de mutfakta sizi bekliyor.
Bir porsiyon yasemin pilavı (170 gram), yaklaşık 283 kaloridir. Yasemin pilavının içerisinde 46.47 gram karbonhidrat, 4.14 gram protein ve 3.6 gram yağ bulunmaktadır.
Yasemin pilavının temel malzemesi olan yasemin pirinci iyi bir niasin, tiamin, demir ve selenyum kaynağıdır. Aynı zamanda B1 ve D vitaminlerini de taşır. Yasemin pirinci ve vücudun ihtiyaç duyduğu günlük su tüketildiğinde, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekliyor. İçerisinde yer alan lifler de sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı oluyor. Yüksek vitamin ve mineral içeriği ise cildi rahatlatıyor, enerji veriyor. Faydalarını da saydığımıza göre yasemin pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, hemen tarifimizi inceleyin!
Yasemin pirinci kokar mı sorusunu daha önce belki duymuşsunuzdur. Cevabımız evet ama kokusuna bayılacağınızdan da eminiz! Yasemin pilavı piştiğinde patlamış mısıra benzeyen bir koku tüm evi sardığında, aile üyelerinizi şaşırtabilirsiniz.
Uzakdoğu lezzetlerine adım atmışken, aynı coğrafyadan bir pilav tarifine daha ne dersiniz? Yasemin pilavından farklı olarak Çin pilavı içerisinde havuç, bezelye, soğan, dereotu gibi insan bünyesine pek faydalı sebzeler bulunuyor. Ama bu pilavı özel yapan, içine kırılan bir adet yumurta. “Yumurtalı pilav da olur mu?” demeyin hemen tarifimizi inceleyin!