Bu kadar güçlü bir ismi olan yemeğin, lezzetli olmaması düşünülemez. Bol sebzeli, tavuklu ve yufkalı Tavuklu Sultan Kebabı, başlı başına bir öğün olarak servis edilebilir.
Bu pratik yemeğin, besin değerlerinden de biraz bahsetmek istiyorum. Öncelikle içindeki sebzelerden başlayalım; kabak magnezyum, fosfor ve kalsiyum açısından çok zenginken, havuç A ve K vitaminleri deposudur ve son olarak soğan bol liflidir, C ve B vitaminleri için çok iyi bir kaynaktır. Tavuk eti, yani beyaz et ile protein alımı, yufka ile karbonhidrat, Beşamel sostaki süt il kalsiyum alımı gerçekleştirilebilir.
Bu arada Tavuklu Sultan Kebabı istediğin şekilde çeşitlendirebileceğiniz bir yemektir. İster tavuk, ister etli, hatta isterseniz ızgara sebze ile hazırlayabilirsiniz. Ayrıca içeriği çok sade olduğu için baharatlarla zenginleştirebilirsiniz; mesela paprika ve zerdeçal bu yemeğe çok yakışabilir.
Mutfağa geçelim ve Tavuklu Sultan Kebabı yapmaya başlayalım!
1 porsiyon Tavuklu Sultan Kebabı 221 kaloridir.
Fırının ısıttıktan sonra yemeği fırınlamaya dikkat edin. Zaten içindeki sebzeler ve tavuk eti piştiği için, istediklerimiz yufkayı biraz çıtırlaştırmak ve Tavuklu Sultan Kebabı’nın üzerini kızartmak, bunu yapmak için yüksek ısı ve kısa süre yeterli olacaktır.
Yanına tereyağlı, şehriyeli pirinç pilavı veya sade bir zeytinyağı limon soslu bir yeşil salata ile servis edilebilir.