Börek sevmemek çok zor, hazır yufka ile de börek çok güzel olur, ve tabi ki çok pratik, ama el açması böreğin tadı bambaşkadır.
Balkanlar, insanıyla, müzikleriyle, tarihiyle ve yemekleriyle, kendimizi çok yakın hissettiğimiz bir coğrafyadır. Osmanlı zamanından kalan ortak tarih şüphesiz bu iki coğrafyayı konumu haricinden de çok yakınlaştırıyor. Mutfaklarımızda çok benzer, Balkan mutfağı Türkiye geneline göre biraz daha et ağırlıklıdır, hamur işleri üst düzeydir. Bir Balkanlar belgeseli izlerken bile, televizyonda göreceğiniz börek, karnınızı acıktırabilir.
Arnavut böreği ince açılan hamurların, kat kat, 6 kat gibi düşünebilirsiniz, üst üste konulması, börek harcının konulması, sonra üzerine yine aynı hamurlarının konulması ile yapılır. En son tüm hamurların konulunca, kenarları kıvrılır, üzerine yumurta ile fırına verilir.
Arnavut böreği pırasalı ve ıspanaklı yapılabilir, ama tabi ki sonuçta börek hamur ve harçtan oluşan bir yemek, yaratıcılığınızı konuşturup, tarifimizde ustalaştıktan sonra mantarlı, tavuklu, patlıcan ve benzeri içlerle böreğinizi yapabilirsiniz.
Şimdi Arnavut Böreği tarifimize geçelim!
1 porsiyon Arnavut Böreği 546 kaloridir.
Hamurları açtıktan sonra dinlendirme adımını atlamayın, un kullandığınız tüm tariflerde, köfte, mücver de dahil, harcı hazırladıktan sonra dinlendirirseniz, glüten oluşumu başlar ve daha doğru bir yapıda hamurunuz veya harcınız olur.
Arnavut böreğini, ekşi bir taze baharat salatası ile veya çay saatinde, bir bardak çay ile servis edebilirsiniz.