Pilav; pirinç, bulgur gibi taneli bitkilerin veya şehriye kuskus gibi makarna türlerinin suda pişirilmesiyle hazırlanan bir yemek. Dünya mutfaklarında farklı örneklerine rastlayabileceğiniz bu yemek türünün Türk mutfağında yeri çok ayrıdır. Osmanlı mutfağından günümüze kadar etli, tavuklu, sade ve sebzeli pilav olmak üzere onlarca çeşidi sofraları süslemiştir. 15'inci yüzyılda nadir bir malzeme olduğundan varlıklı kişilerin sofralarını süsleyen pirinç, günümüzde kolaylıkla bulunuyor ve pek çok tarifte rahatlıkla kullanılabiliyor.
Pilav genelde bizim mutfağımızda ana yemek olarak görülmese de sebzeli pilav eminiz ki ana yemek tercihleriniz arasına rahatlıkla girecek! Birden fazla yemekten oluşan bir menü hazırlamak için vaktiniz yoksa, sebze yemeği ve pilavı bir arada buluşturacağınız sebzeli pilav tarifi de harika bir seçim olacaktır. Aynı zamanda sebzeli pilavın içerdiği sebzeler, tarifimizin besin değerini de yükseltecektir.
Sebzeli pilavımızı sevdiyseniz sizin için harika iki önerimiz daha var! Eğer pilavınızı sebzeli değil de etli yapmak isterseniz etli pilav tarifimize, tavuklu olarak daha kısa sürede ve daha hafif yapmak isterseniz de tavuklu pilav tarifimize mutlaka göz atın!
Dereotlu ve diğer taze yeşillikler ile hazırlanan harika bir dereotlu pilav tarifi için de sizi böyle alalım!
Biz de bu tarifimizde sizlerle, klasik pilav tarifinin biraz dışına çıkarak sebzeli pirinç pilavı tarifi paylaşacağız. Elma suyuyla kaynatıldıktan sonra içine hardal taneleri eklenerek hazırlanan sebzeli pilav tarifini hem özel günlerde hem de ara yemeklerde tüketebilirsiniz. Eğer siz de Sebzeli Pilav nasıl yapılır merak ediyorsanız, gelin hep birlikte bu enfes tarifi keşfedelim! Yine sebzeli ama farklı bir tarif olan kepse pilavına da göz atmadan geçmeyin! Hazır farklı pilavlardan söz açılmışken, ekşili pilav tarifimize de sizi davet edelim! Akdeniz'in havasını sofralarınıza getiren Akdeniz sebzeli bulgur pilavını da anlatmak isteriz! Sebzeli pilavın farklı ve Yaz versiyonu olan bu tarifi mutlaka deneyin!
Son olarak kızarmış pilav tarifini keşfetmeyi unutmayın.
Pirinçleri pilavı hazırlamadan 1 saat önce sıcak su, limon ve tuzla beraber ıslatın. Ardından tüm nişastası çıkana kadar yıkayın. Pilavı pişirirken, pirinçlerin tane tane olması için kısık ateşte tuzla beraber iyice kavurun. Kavururken ve pirinçleri ıslatırken eklediğiniz tuz, pirinçlerin kırılmasını engelleyecektir. Dilerseniz Sebzeli Pilavı bulgur ile de deneyebilirsiniz.