Et yemeyi sevenler, bir yandan da sebzesiz olmaz diyenler için nefis bir tarifle karşınızdayız: Kuzu Gerdan Haşlama. Özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz Kuzu Gerdan Haşlamayı pilav ile servis ederseniz tadından yenmez!
Kuzu Gerdan Haşlama’nın lezzet sırrı, aslında diğer haşlama yemeklerinden farklı bir yöntemle hazırlanmasında… En az 4 saat marine edilmiş kuzu gerdan, önce mühürleniyor ve sonra haşlanıyor. Yani genel pişirme akışının biraz tersi yönünde işliyor aşamaları.
Kuzu Gerdan Haşlama, vitamini bol, lezzetli ve doyurucu bir kemikli et yemeği. Gerdan, kuzu ve dana etinin boyun bölgesinden elde edilen lezzetli bir et. Kuzudan elde edilen gerdan, danaya oranla daha yağlı ve yumuşak oluyor. Haşlama yaparken kuzu gerdan yerine dana gerdan eti de kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Yemeğin daha hızlı pişmesini isterseniz düdüklü tencere daha pratik ve kolay bir yardımcı olacaktır. Sofralarınızda tek başına ana yemek olmaya aday olan sebzeli Kuzu Gerdan Haşlama tarifi nasıl yapılır, düdüklüde kuzu gerdan tarifi nasıl olur diyorsanız, yazımızda detayları görebilirsiniz. Afiyetle!
Protein ve demir açısından oldukça zengin olan kuzu gerdan, kemikli yapısı ve ilik dokusu ile et suyuna göre daha faydalı. Çocukların gelişimine de olumlu etki eden kuzu gerdan, A, C, D, E, B6 ve B12 vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, kalsiyum, fosfor, çinko ve sodyum mineralleri içeriyor.
Düdüklüde kuzu gerdan tarifi için öncelikle etler yıkanır ve süzülüp tencereye alınır. Etlerin üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Dilerseniz suyunu daha da lezzetlendirmek için tüm soğan ekleyebilirsiniz. Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dakika kadar pişirin.
Tarife geçmeden hemen önce, bumbar dolması tarifini de böyle bırakıyoruz!
Et ürünlerini satın alırken, etin rengi önemli ipucu verir. Etin, rengi soluk olmamalıdır ve aynı zamanda üzerinden kan da damlamamalıdır. Sağlıklı bir kırmızı renkte olmasına dikkat edin. Gerdan, kemikli olarak pişirilebileceği gibi kemikleri ayrılarak da pişirilebilir. Kuzu Gerdan Haşlama yemeği terbiyeli olsun isterseniz, haşlama bittikten sonra 1 limon suyu ve 1 yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Birer kaşık sıcak haşlama suyunu kasedeki karışıma sürekli çırparak ekleyin. Isısı aynı dereceye geldiğinde, kasedeki karışımı haşlamanın içine ekleyin.
Kuzu Gerdan Haşlama yanında tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı ile nefis olacaktır.