YKV mutfağından kucak dolusu sevgiler!
Sokak lezzetlerini bugün evinize getirdik. Nasıl mı? Lezzetli mi lezzetli bir patso tarifi hazırlayarak. Hepimizin dışarıda gezerken bir kerecik dahi olsa denediği ve lezzetine hayran kaldığı patso, bugün en pratik, en lezzetli ve en çıtır çıtır haliyle karşımızda.
Kendinizi sürekli dışarıda sokak lezzetlerini yerken mi buluyorsunuz? Dışarıda yemenin aksine sokak lezzetlerini evde hazırlayarak buna dur diyebilirsiniz. Buna da patso hazırlayarak başlamaya ne dersiniz?
Pratik, lezzetli ve ekonomik tariflerden bir tanesi olan patso, evde hazırlandığında tıpkı dışarıda yemiş gibi hissedeceğiniz bir lezzet.
Gelin öncelikle bilmeyenler için patso nedir ve patso çeşitleri nelerdir hızlıca öğrenelim. Ardından da mutfağa geçip hızlıca hazırlayalım.
Patso, sandviç ekmeğinin içerisinin patates kızartması ile doldurulup, üzerine ketçap ve mayonez sosları eklenerek servis edildiği bir tariftir. Damak zevkine göre çeşitlendirilen patso, içerisine konulan malzemelerle çeşitlendirilmektedir.
İster sosisli ister sucuklu ve isterseniz de kaşarlı hazırlayabilirsiniz. Biz bugün sizlerle birlikte hazırlayacağımız tarifte sosisli hazırlamaya karar verdik.
Haydi o zaman akşam yemeğinde sevdiklerinize lezzetli bir patso hazırlayarak minik bir sürpriz yapın!
Patso için patatesleri soyup, derin bir kabın içerisinde kaynar su ile bekletiyoruz. Ardından süzüp, buzlu suya alıp, kuruluyoruz.
Ayçiçek yağını orta boy bir tencerede orta ateşte ısıtıyoruz. Patatesleri renk alana dek yaklaşık 5 dakika kızartıp kenara alıyoruz. Aynı yağın içerisine sosisleri ekleyip, 3 dakika kızartıyor ve kenara alıyoruz.
Servis aşamasına geldik şimdi de. İlk olarak ekmekleri büyük bir tavada orta ateşte 2 dakika ısıtıyoruz. Ardından içine patates ve sosisleri ekleyip, ketçap ve mayonezle servis ediyoruz.
Sokak lezzetlerini eve taşımaya karar verip işe patso hazırlamakla başlayanlar için biz de en güzel eşlikçileri bir araya getirmeye karar verdik.
Lezzetli mi lezzetli patsonun yanına soslar olmazsa olmazdır. Patsonun üzerine Calve Ketçap, Calve Mayonez, Calve Hardal ya da en sevdiğiniz sosu tercih edebilirsiniz.
Akşam yemeğinde patso yemeye karar verdiyseniz yediklerinizi dengelemek için mevsim salata tercih edebilirsiniz.
İçecek olarak da bol köpüklü ayran kesinlikle çok yakışacaktır.
Evde patso tarifinin dışarıda yediğiniz patsolar kadar lezzetli olması için patateslerin kızgın bol yağda kızartılması gerekmektedir. Patateslerin çıtır çıtır olması için kızartma işlemi esnasında tavanın kapağını kapatmamanız gerekmektedir.
Her güzelin vardır elbette bir kusuru. Patso tarifinin de kusuru kalori miktarı diyebiliriz.
Yağın içerisine atılıp, kızartılarak pişirilen patatesler ekmek ile buluşunca kalori miktarı bir hayli artıyor. Patso kalori miktarını merak edenler için 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 900 kalori bulunmaktadır.
Kalori hesaplaması yapanlar için maalesef ki öneremiyoruz.
Büyük küçük demeden herkesin kalbini çalan patso tarifimizi deneyenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz.
Öncelikle pazar kahvaltılarının olmazsa olmazı, çocukların en sevdiği ve sofraların en güzel eşlikçisi olan patates kızartması tarifini, ardından sokak lezzetlerinin en çok tercih edileni, adeta her ısırıkta lezzet şöleni oluşturan Alman usulü sosisli tarifini ve son olarak da çıtır tavuk sandviç tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.
Her biri birbirinden lezzetli olan bu tariflerimizi mutlaka deneyip, sofranızın en güzel köşesinde yer vermelisiniz.