Sıcacık bir kurabiye, yanına buz gibi süte hayır denilemez. Tatlı kurabiye günün her saati yenilir. Kahvaltıyı sonlandırırken, çay saatinde, akşam, hatta yatmadan önce.
Tahin, hem tatlılarda hem de yemekte çok iyi gider. Diğer yağlardan farklı olarak, çok farklı bir aroma verir. Lezzetli olduğu gibi çok da faydalıdır. Kalsiyum açısından zengindir. Fosfor, magnezyum ve demir içerir. Ayrıca E ve B1 vitamini açısından zengindir.
Tahinli kurabiye tarifimizde kullandığımız tahin ile, kurabiyeye daha derin bir aroma, badem unu ile birlikte ise ağızda dağılan bir doku kazandırıyoruz.
Kurabiyeye baharatlar ekleyebilirsiniz; zencefil, tarçın, çok az koymak şartıyla karanfil, tahinli kurabiyeye yakışacak baharatlardan biridir. Narenciye aromalarından hoşlanıyorsanız; kurabiye hamuruna, limon veya portakal kabuğu koymanızı öneriyoruz.
Son olarak, kurabiyelerin üzerine tahinle uyumlu olması için susam veya haşhaş koyabilirsiniz.
Tahinli kurabiyenizi, fazladan yapıp buzlukta 3 aya kadar saklayabilirsiniz. En pratik saklama şekli, kurabiye hamurunu streç filme sarıp, iki ucundan tutarak tezgahın üstünde silindir haline getirmeniz ve o şekilde buzluğa koymanız olur.
Böyle sakladığınız tahinli kurabiye hamurunu, pişirmeden 1 saat önce çıkarın. Tam olarak yumuşamadan, hatta içi biraz donukken bıçakla dilimleyip, fırın tepsisine dizin ve pişirin.
Tahin hem yemeklere hem de tatlılara bir derinlik katan çok aromalı bir yağdır. Tahini yemekte mi daha fazla, yoksa tatlıda mı daha fazla seviyorsun diye sorsalar, verebilecek bir cevabım yok! İkisini de çok seviyorum! Tahinli kurabiyeden sonra, tekrar tahinli tatlılar yapmak isteyeceğinize eminiz! Tahinli Brownie ve Tahinli Sufle önerilerimizden bazıları.
Şimdi mutfağa geçelim ve Tahinli Kurabiye yapmaya başlayalım!
Kurabiyelerin altı kızarınca, üzeri de renk alınca fırından alın. Hala yumuşak olacaktır, oda sıcaklığına gelirken tam kıvamını alacaktır.
Taze demlenmiş filtre kahve veya buz gibi büyük bir bardak süt ile servis edin.