Batıda ilk salatalar 15’inci yüzyılda Milano'da yapılmış. Küçük kaselerde yemeğin yanında sofraya getiriliyormuş. Artık dünyanın her yerinde yemeğin başında, sonunda ya da tek başına yenebiliyor. Fransa'da adet ana yemekten sonra, Anglo-Sakson ülkelerinde yemeğin başında yenmesi adetten. Çin'de salata geleneği yok. Her zaman az pişirerek diri yemelerine rağmen, onlarda çiğ sebze yenmiyor. Hindistan'da bizim bildiğimiz gibi değil ama zencefilli sirkede bekletilmiş domates, hıyar, biber, taze soğan yeniyor. Ege salatanın anayurdu. Bütün otlar suda az haşlanıyor, zeytinyağı ve limonla tatlandırılarak salata haline getiriliyor. Kuzey ülkelerinde yeşilliğin zengin olmaması nedeniyle salata olarak en çok lahana yeniyor. Bizim yemek kültürümüzde salata yemeğin yanında yeniyor. Hem iştah açıyor hem de ağır yemeklerin damakta bıraktığı tadı temizliyor. Yani yemeklerimize eşlik ediyor.
Salata genel olarak çiğ sebze ve meyvelerin doğranmasıyla hazırlanıyor. Ancak patates ya da kabak gibi sebzeleri pişirmek gerekiyor. Elimizde enfes ve kolay bir kabak salatası tarifi var; yoğurtlu cevizli kabak salatası! Ona kabak yoğurtlaması ya da kabaklı salata da deniyor. Yoğurtlu salatalar arasında en çok kabağın yakıştığı bu tarif, fırında kabak mücver gibi... Kısa zamanda hazırlanıyor, hafif diyetler için birebir ve lezzetli!
Yoğurtlu kabak salatasını sevdiyseniz sizin için harika salata önerilerimiz var! Doyurucu ve ferahlatıcı 5 yaz salatası tarifimize de mutlaka göz atın!
Yoğurtlu tarifleri çok seviyoruz! Peki yoğurdu cilt güzelliğinde de kullanmaya ne dersiniz? Öyleyse gelin cilt, saç ve vücut için 6 yoğurt maskesi tarifine göz atın.
Her ne kadar suyunu sıkacak olsanız da yoğurtlu kabak salatası hazırlarken kabakların su bırakmasını istemiyorsanız, tarifi koyu yeşil renkli Girit kabağı ile hazırlamayı tercih edebilirsiniz. Girit kabağı su bırakmaz.
Dereotu sevmiyorsanız yoğurtlu kabak salatası için kıyılmış taze nane yaprakları tercih edebilirsiniz.