Etsiz Çiğ Köfte severleri buraya alalım çünkü bu konuda iddialıyız. Dışarıda severek yediğimiz lezzetlerin başında geliyor çiğ köfte! Özellikle vejetaryenler tarafından çok sevilen bu etsiz çiğ köfteyi, bir de bizim tarifimizle deneyin!
Çiğ köfte severler; etli çiğ köfte sevenler ve etsiz çiğ köfte sevenler olarak ikiye ayrılıyor. Türk mutfağında etli çiğ köfte Doğu Anadolu bölgesinde yapılırken, etsiz çiğ köfte Güneydoğu Anadolu bölgesinde tercih ediliyor. Nasıl tüketeceğiniz tabii ki sizin tercihiniz ancak yine de vereceğimiz etsiz çiğ köfteyi de ustaca yapmak için püf noktalarını atlamayın deriz. Çiğ köftenin yanına yapabileceğiniz bir kaç öneri vermeden de geçmeyelim. Buyurunuz; Beyran ve Kolay Lahmacun tarifi.
Evet, malzemeler hazırsa önce püf noktalarına sonra tarife doğru geçelim.
Bir porsiyon Etsiz Çiğ Köfte yaklaşık 226 kaloridir. İçerisinde 41,13 gram karbonhidrat, 5,78 gram protein 5,03 gram yağ bulunur. Yüksek karbonhidrat içerdiği için porsiyon kontrolüyle tüketmenizi öneririz.
Çiğ Köfte tam bir Güneydoğu yemeği; Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Mardin’de Çiğ Köfte şehirlerin kendi usullerince yapılır. Bunlardan biri olan “Yımırtalı küfte” Şanlıurfa’nın meşhur tarifidir. Şanlıurfalı ustalardan ilham alan Yumurtalı Çiğ Köfte tarifimizi denemeye ne dersiniz?
Her şey gibi zamanla Çiğ Köfte de zenginleşmiş; içine pek çok malzeme eklenmiş, yanında marul yaprağı, bazı yörelerde lavaş ekmeği ile yenmiş. Değişihttps://www.yemektekeyifvar.com/yoresel-tarifler/sushi-susi-cig-kofte-tarifim her alanda kaçınılmaz, yaratıcılık da öyle. O zaman biz de yaratıcı bir tarifin peşine düşelim, Suşi Çiğ Köfte yapalım!
Yalancı Etsiz Çiğ Köfte, çiğ et nedeniyle ortaya çıkabilecek çeşitli hastalık ihtimalleri sonucu icat edilmiş. Bulgurun şişme özelliğinden yararlanarak yapılan Yalancı Etsiz Çiğ Köftede et dışındaki tüm malzemeler var. Bir nevi orijinal Çiğ Köfte taklidi ama görüntü ile lezzet o kadar benzer ki… Çok başarılı bir seçenek. Yalancı Çiğ Köfte de denen etsiz Çiğ Köftenin yapımı kadar saklaması da kolay, hem de daha ekonomik.
Bulgurunuzu seçerken mutlaka köftelik esmer bulgur olmasına dikkat edin. Kullandığınız bulgur ne kadar kaliteliyse çiğ köfte kıvamı da aynı orantıda ilerliyor. Bir diğer noktaysa eklenecek su miktarı. Bulgur çeşitleri farklılık gösterdiği için su konusunda dengeli ilerlemekte fayda var. Kontrol etmek için elinize alıp sıkın, eğer dağılmadan bütün halde duruyorsa kıvamı doğru ayarlanmış demektir.
Marul, roka, nar ekşisi ve limonla servis edin. İçecek olarak da bol köpüklü, naneli ayran hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz lavaşla dürüm olarak sarıp servis edebilirsiniz.