Yulaf ekmeği, diyet listelerinin başında yer alır. İçerdiği diyet lif ve protein ile vücuda enerji depolarken, verdiği tokluk hissi sayesinde fazla yemek yemeği engeller ve kilo artışının önünü keser. Ekmek pişirirken eve yayılacak mis gibi ekmek kokusuna hazır olun.
Onlarca yıldır tüketilen yulaf son dönemlerde daha da fazla tüketilmeye ve diyet listelerinin vazgeçilmezi olmaya başladı. Yulafın çok fazla tüketilmesi durumu da yulaf ununun da popülerleşmesini de sağladı. Özellikle diyet yapanların ya da sağlıklı beslenenlerin vazgeçilmezleri arasında çoktan girdi. Peki yulaf unuyla neler yapılabilir? Yulaf ununu sadece ekmeklerde değil un kullandığınız her türlü hamur işinde kullanabilirsiniz. Yulaf unu protein açısından zengin olmasa da karbonhidrat açısından beyaz una göre daha düşük değerlere sahiptir, bu da vücudunuzun daha az glütene maruz kaldığını gösterir.
Yulaf ununu dilerseniz satın alabilirsiniz ancak onu evde hazırlamak da oldukça pratik. Tazeliğine güvendiğiniz yulaflarınızı alıp rondonun içerisine koyun Yüksek hızda aralıklarla çalıştırarak un haline getirin ve biraz sonra yapacağımız tarif için 2 su bardağı kadar elde edin. İşte bu kadar basit sıra geldi ekmeğin püf noktalarından bahsetmeye.
Ekmek yapmanın aşamaları her zaman aynı, kullandığınız un değişse de sıra her zaman su, maya, un ve tuz şeklinde ilerliyor. Kullandığınız una çeşidine göre su miktarı değişse de klasikleşmiş ölçü 2 su bardağı una 1 su bardağı su şeklinde. Ancak yulaf unu, buğday ununa göre daha ince yapılı olduğu için daha da az suya ihtiyaç duyuyor. Çözünür lif içeriği en yüksek tahıl olan yulaf ekmeği için malzemeler hazırsa sizi daha fazla bekletmeden hemen yapılışına doğru alalım.
Bir dilim Yulaflı Ekmek 73 kaloridir. İçerisinde 1.19 gram yağ, 13.1 gram karbonhidrat, 2.27 gram protein bulunmaktadır. Yulaflı ekmek beyaz unla hazırlanan ekmek çeşitlerine göre lif bakımından çok daha zengindir.
Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.
Dilerseniz içerisine ceviz içi, zeytin, biberiye, kurutulmuş domates gibi malzemeler ekleyerek ekmeğinizi zenginleştirebilirsiniz.
Ekmeği servis etmeden önce soğuduğundan emin olun. Ekmeği sıcakken keserseniz, erken dilimlediğiniz için iç kısmı hamur olarak kalacaktır.