Bugün akşam yemeğinde klasik yemekleri bir kenara bırakın!
Sizlerle birlikte bugün mutfağa geçip, akşam yemeği için oldukça şık sunumlu bir tarif hazırlamak istiyoruz.
Tarifimizin başrolünde patlıcan ve tavuk eti yer alıyor. Patlıcan denilince aklınıza karnıyarık ya da musakka tarifi geliyor biliyoruz. Ama bu defa ne karnıyarık ne de musakka. Bu defa patlıcana saksı şekli verip için içerisini tavuk ve diğer malzemeler ile doldurduğumuz bir tarif ile karşınızdayız!
Ramazan aylarının yaklaşmasıyla birlikte akılları kurcalayan tek bir soru oluyor. ‘’İftarda ne yemek hazırlayacağım?’’ İşte tam da bu noktada imdadınıza yetişiyoruz.
Patlıcan saksı kebabı tarifi ile iftarda zengin bir sofra kurarak davetlilerinizi en güzel şekilde ağırlayabilirsiniz.
Tavuklu saksı kebabı ile hem vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini depolayabilir hem de patlıcan ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu C ve K vitamini depolayabilirsiniz.
Saksı kebabı, sağlık açısından birçok faydası olduğu gibi sunumuyla da görsel şölen yaratan eşsiz bir lezzet.
Sunumuyla ve lezzetiyle iştahları kabartan, akşam yemeklerinde ve iftar sofralarında baş köşede yer alan saksı kebabı yapılışı için sizi hemencecik mutfağa alalım istiyoruz.
Tavuklu saksı kebabı için tüm malzemeler bir araya geldi ve kollar sıvandıysa başlıyoruz.
Kebabımız için öncelikle patlıcanların kafa kısımlarını kesip, ortadan ikiye bölüyoruz. Ardından içlerini bir kaşık yardımıyla oyup, kenara ayırıyoruz.
Yarım su bardağı ayçiçek yağını küçük bir tencerede ısıtıp, patlıcanları 5'er dakika kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları havlu kâğıda alıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
3 yemek kaşığı ayçiçek yağını küçük bir tencerede ısıtıp soğanları ekliyor ve orta ateşte 2' kavuruyoruz. Tavuk butları ekleyip karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip kavuruyoruz. Ardından içerisine biberleri ekleyip, kenara ayrılan patlıcan içlerini küp doğruyor ve içerisine ekliyoruz.
Patlıcanların içlerine hazırlanan harcı doldurup, orta boy bir tencereye dik olarak yan yana dizip, salça ile suyu karıştırıp, üzerlerine döküyoruz. Kapağını kapatıp, kısık ateşte 20' pişirdikten sonra servis ediyoruz.
Saksı kebabının yanına en çok yakışan servis önerilerine de göz atalım şimdi.
Akşam yemeğinde tercih edecekseniz başlangıç olarak ezogelin çorba, ana yemek olarak pirinç pilavı öneriyoruz. Yancı ve içecek olmadan olmaz diyerek ana yemeğimizin yanına yancı olarak gavurdağı salata ve içecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran tavsiye ediyoruz.
Saksı kebabı hazırlamaya karar verdiyseniz patlıcan alırken en kalın olanı tercih etmelisiniz. Böylelikle daha güzel ve net bir saksı görünümü elde edebilirsiniz.
Saksı kebabı kalori miktarına da değinelim hemencecik.
Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 450 kalori bulunmaktadır. Oldukça yüksek kalorili olan bu tarifimizi diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz.
Yazımızın sonuna doğru gelmişken 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
İlk olarak simit kebabı tarifi, ardından patlıcanlı Tokat kebabı ve son olarak da tepsi kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.