Yaz mevsiminde pazar tezgahlarında bolca gördüğümüz ve reçel, marmelat, kompostoda sıkça kullandığımız vişne, lezzetinin yanı sıra sağlığımız üzerinde de oldukça olumlu etkilere sahip bir meyve. Özellikle potasyum, lif, C vitamini ve uyku hormonu olarak da bilinen melatonin bakımından zengin bir meyve olan vişne, yüksek antioksidan içeriğiyle enfeksiyonları önlemeye yardımcı oluyor. İçerdiği antioksidanlarla bağışıklık sistemini güçlendiren vişnenin sapları da meyvesi kadar sağlığa faydalı.
Sulu ve mayhoş tadıyla kiraz meyvesinden ayırt edilen vişne, çiğ olarak tüketilebilirken kurutarak, dondurarak, komposto, meyve suyu, marmelat ya da reçel yapılarak kullanılabilir. Ancak asit oranı yüksek bir meyve olduğu için fazla tüketildiğinde mide yanmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden dikkatle tüketilmesi öneriliyor. Pek çok çeşidine rastlayabileceğimiz vişnenin Türkiye’de en sevilen türü ise Kütahya vişnesidir.
Kış gelince, kapağını açtığınız bir kavanozun size yaz mevsiminin tadını getirsin istemez misiniz? Reçel yapmanın keyifli ama bir o kadar meşakkatli olduğu söylenir. Siz inanmayın böyle şeylere. Rengarenk kavanozların mis kokulu lezzetli dünyasına yol alacağınız reçel tariflerimizle buradayız. Kolay Ev Yapımı Vişne Reçeli tarifi ile tam kıvamında reçeller hazırlamak için püf noktaları yazımızda…
Vişne reçeli kadar renkli ve lezzetli üzüm reçeli tarifimize de mutlaka göz atın!
Vişneleriniz buzlukta dondurulmuşsa, derin bir kaba vişneleri döküp buzunun çözülmesini bekleyin. Çözülünce suyunu süzün ve reçel yapımına başlayın. Çözülürken vişneden çıkan suya şeker ilave ederek meyve suyu da yapabilirsiniz.
Reçelinizin soğuduktan çok sulu ise, reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Bir diğer yöntem ise reçelinizi tencere içerisinde ya da kavanozladıktan sonra güneşte kıvam alana kadar bekletmek.
1 tatlı kaşığı vişne reçeli 14 kaloridir.
Mevsiminde severek tükettiğimiz armutların lezzetini, yıl boyunca sofralarımıza taşıyacak bir tarifle sizlerleyiz: armut reçeli! Üstelik lifli yapısıyla sindirim sistemini destekleyen ve hazmı kolaylaştıran armut reçelinin faydaları da saymakla bitmiyor…
Reçel kaynatırken derin bir kap kullanın ve kapağı kapatmayın. Kapağı kapatmak reçelin kararmasına yol açar. Meyvelerin ezilmemesi için, karıştırmamaya özen gösterin. Koyulaşmaya başlayan reçelinizden kaşıkla biraz alın ve bir tabağa damlatın. Damlalar yayılmadan duruyorsa, kıvamı idealdir. Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz. Oldu ki reçeliniz şekerlendi. Bir tencerede 4-5 dakika kaynatırsanız, tıpkı yeni yapılmış gibi olur. Reçelin uzun süre dayanması ve küflenmemesi için, kavanoza kaynaması bittikten 10 dakika sonra koyun; ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Böylece daha dayanıklı olur.
Peynirli, yumuşacık kreması, lezzetli alt tabanı ile pek çok kişinin favorisi olan cheesecake üzerine Ev Yapımı Vişne Reçeli nefis bir lezzet katacak.