Fırın yemekleri pratikliği sebebiyle çok tercih ediliyor. Özellikle fırında balık, kolay yapılışı ve kokusuz pişmesinden dolayı ön sıralarda yerini alıyor. Hamsi, sardalya, istavrit, levrek, lüfer, tekir, uskumru gibi palamut balığı da Türkiye’de en sık tüketilen balıklardan biri. Fırında palamut buğulama ise pratikliği ve lezzetiyle balık sevenlerin gözdelerinden bir tanesi. fırında palamut Buğulama tarifi çokça seviliyor ve kolayca hazırlanıyor.
Balık yemekleri kızartma, buğulama veya fırında pişirilebiliyor. Bu tamamen damak tadına ve tercihe bağlı. Fırın yemekleri genelde daha hafif olduğundan ve pratikliği sebebiyle tercih ediliyor. Balık içinse işi kolaylaştıran ve lezzetinden bir şey götürmediği için fırın balık yemekleri sıkça tercih ediliyor. Çoğu zaman balık yemek demek akla evin kokmasını getiriyor olabiliyor. Fırında balık yemeklerinin temizlik ve koku açısından da daha avantajlı olduğu düşünülüyor.
Genelde bol yeşillik ve limonla tüketilen taze balık, formunu korumak isteyenler için de öneriliyor. Kağıtta Levrek, kurutulmuş¸ domatesli fırında somon, gümüş buğulama, fırında soyalı somon, çipura ızgara, kağıtta levrek gibi alternatifleri de aklınızda bulundurabilirsiniz. Balık mevsimi geldiği için sevinenler doğru yerdesiniz. Fırında palamut buğulama kolayca yapacağınız ve balık yemeyi daha cazip hale getirecek bir tarif.
Palamut biraz yağlı bir balık olduğundan genellikle ızgarada ve fırında pişirilir. Dilerseniz tavada az yağlı pişirebilirsiniz. Fırında hazırladığımız gibi bir tencere yerleştirdiğimiz malzemelerimizi, kısık ateşte
Palamut buğulama tavada da pişirilebilir ancak tencere daha iyi bir seçim olacaktır. Tencerede kısık ateşte yaklaşık yarım saatte pişer.
Fırında palamut buğulama 220 derecede pişer.
Fırında palamut buğulama yaklaşık 15 dakikada pişer.
Balık Pişirme Yöntemleri: Çeşitlerine Göre Balık Pişirme başlıklı yazımızda balık pişirme tekniklerini anlattık. Balık keyfinizi zahmetsizce sofranıza taşıyacak püf noktalarını yazımızda bulabilirsiniz.
Omega 3 deposu balık tarifleri Yemekte Keyif Var'da! Balık çeşitleriyle hazırlanan; ana yemek, salata, makarna ve daha pek çok lezzete hemen göz atın.
Pişirmeden önce balıkları suda durulayın ve ardından kurutun. Sarımsakların aroma vermesi için, karışıma eklemeden önce ezebilirsiniz.
Fırında Palamut piştikten sonra üzerine patates püresi ile servis edin. Pratik ve kolay şekilde hazırlayabileceğiniz Patates Püreleri tariflerimizi hem resimli hem de videolu anlatımıyla sizin için daha da kolay hale getirdik. Tarifler için tıklayın!