Ramazan sofralarının lezzetine lezzet katacak, şık sunumuyla sofralarınıza zarafet ekleyecek enfes bir tarifimiz var!
11 ay boyunca heyecanla beklediğimiz ramazan ayı geldi çattı. :) Bu özel ve güzel günlerde iftara ne yemek yapacağını bilmeyen birçok kişi var. Siz de bahsettiğimiz bu birçok kişiden biriyseniz telaşa kapılmayın, sizlerle birlikte enfes bir ramazan kebabı hazırlayacağız.
Ramazan kebabı tarifini daha önce hazırlamayanlar için gelin hızlıca içerisine giren malzemelere göz atalım.
Ramazan kebabı tarifi önce tencerede ardından da fırında pişen oldukça doyurucu ve oldukça zengin bir tarif. Tarifimizin içerisinde kuşbaşı et, patlıcan, nohut ve daha birçok malzeme bulunmaktadır. İçerisindeki malzemelerin zenginliği bir yana, faydaları da saymakla bitmez.
Et ve nohut ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteinleri, patlıcan ve diğer sebzeler ile de vücudunuz için gerekli olan tüm vitaminleri alabileceğiniz ramazan kebabı tarifinin yapımı da gayet basit.
Ramazan ruhuna yaraşır bir sofrada olmazsa olmaz dediğimiz birçok çeşit yemek, tatlı ve içecek var. Bugün anlatacağımız bu ramazan kebabı tarifi de bu yemeklerden bir tanesi. Sıcacık pideler alındı, şerbetler dolapta soğutuldu ve tatlımız da akşam için hazırlandıysa sizleri mutfağa alıp ramazan kebabı yapılışına geçmek istiyoruz.
Öncelikle 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını küçük bir tencerede ısıtıyoruz. Patlıcan, biber ve çeri domatesleri sırasıyla 5'er dakika kızartıyoruz. Kızarttığımız malzemeleri havlu kâğıda alıp, bekletiyoruz. Ardından kalan 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıp, etleri ekliyoruz. Yüksek ateşte 5' kavurduğumuz etler suyunu salmaya başlayınca soğanları ekleyip, karıştırıyoruz.
Nohut, domates rendesi, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10' pişiriyoruz. Fırın kabına önce kızartılan patlıcan ve biberleri ekleyip, ardından üzerine etli harcı yayıyoruz.
Çeri domatesleri ekleyip, üzerine temas edecek şekilde yağlı kâğıt koyuyor ve alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarıp, 30' pişiriyoruz.
Ramazan kebabını tek başına servis etmek olmaz! Gelin tarifimizin yanına en çok yakışan servis önerilerine hızlıca göz atalım.
Yayla çorbası ile başladığınız yemeğinize pilav ve ramazan kebabı ile devam edebilirsiniz. Yancı olarak havuç tarator, mevsim salata ve zeytinyağlı sarma öneriyoruz. İçecek olmadan olmaz elbette ki. İçecek olarak da evde hazırladığınız buz gibi bir bardak şerbet ve tatlı olarak da çilekli güllaç ile menüyü tamamlayabilirsiniz.
Ramazan kebabı hazırlarken tüm malzemelerin sırasıyla kızartılması oldukça önemli. Etlerin suyunu salıp çektikten sonra diğer malzemelerle buluşması daha lezzetli bir yemek elde etmenizi sağlar.
Kilo kontrolü yapanları elbette ki unutmadık. Bunun için tarifimizin kaç kalori olduğunu hemencecik hesapladık.
1 porsiyonunda yaklaşık olarak 850 kalori bulunmaktadır. Ramazan kebabı kalori değeri her ne kadar yüksek olsa da tam bir vitamin ve protein deposu olmasından ötürü tavsiye edilen bir tarif. Kilo kontrolü yapanlar için küçük porsiyonlar halinde tüketilebileceğini söyleyebiliriz.
Ramazan kebabı tarifinin lezzetine doyamayıp, benzer tatlar denemek isteyenler için 3 tane daha tarif önerisinde bulunmak istiyoruz.
Öncelikle sultan kebabı tarifi, ardından kuyu kebabı tarifi ve son olarak da parmak kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.
Deneyip favorinizi seçmeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.